• geurhinder meten

  Eind vorig jaar werden we gecontacteerd met de vraag of we naast fijn stof concentraties ook geur kunnen meten. Dat konden we toen niet, maar nu wel. We hebben een toestel gemaakt dat met behulp van sensoren allerlei gasmengsels kan meten.

  ... meer lezen
 • workshop sensor bouwen

  Wenst u ook een fijn stof meettoestel te bouwen? U kan dat samen met ons komen doen op dinsdag 26 Februari 19u30-21u00 te Vormingplus Rode Kruisstraat 23, 9100 Sint-Niklaas.

  ... meer lezen
 • Maandoverzicht fijn stof metingen

  Naar aanleiding van onze workshop, zijn we op zoek gegaan naar een manier om de fijn stof gegevens van 1 sensor over een volledige maand op een overzichtelijke manier te kunnen voorstellen. Als oplossing hebben we bewust niet voor fancy grafieken gekozen, maar voor een kalender-overzicht. Elke dag van de maand staat in een gekleurde ring. En de kleur geeft aan hoe goed de luchtkwaliteit die dag was. Er is een overzicht per fijn stof concentratie, eentje voor pm10 en pm2.5 dus.

  ... meer lezen
 • workshop sensor bouwen

  Wenst u ook een fijn stof meettoestel te bouwen? U kan dat samen met ons komen doen op dinsdag 13 November 20u-21u30 te Vormingplus Rode Kruisstraat 23, 9100 Sint-Niklaas.

  ... meer lezen
 • Installatie sensor

  Het eerste Wase open-data burger meetinstrument dat fijn stof concentraties meet is vandaag geinstalleerd in de de priesteragie wijk te Sint-Niklaas. Niet enkel als burger meetinstrument is dit een primeur, immers voor het Waasland zijn de dichtste open-data meetinstrumenten van onze overheid -Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL)- te vinden nabij Gent en Antwerpen.

  ... meer lezen
 • #OpenDataDay #CivicLabBXL

  afbeelding towards clean air

  ... meer lezen
 • Inschrijving #OpenDataDay

  We schrijven ons in voor de dag Towards Clean Air with Open Data, georganiseerd door Open Knowledge Belgium

  ... meer lezen